Absolvenții pot cere sprijin pentru găsirea unui loc de muncă
Publicat de Rotar Mirela, 17 iunie 2024, 12:00 / actualizat: 17 iunie 2024, 13:13
Absolvenții din acest an pot beneficia de servicii gratuite de informare şi consiliere profesională, mediere a muncii, servicii de formare profesională, precum și de alte măsuri de stimulare a ocupării.
Primul pas este înregistrarea la AJOFM.
Cei care au minimum 16 ani şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o primă de inserție care se plătește în două tranșe, a arătat directorul AJOFM Mureș, Gheorghe Ștef:
Absolvenții care, în termen de 60 de zile de la absolvire, se angajează cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, pot beneficia de o primă de inserție de 1980 de lei, care se plătește în două tranșe, 50% la data angajării și 50% după expirarea perioadei de 12 luni.
După expirarea termenului de 60 de zile de la absolvire, în cazul în care absolvenții s-au înregistrat ca persoană în căutarea unui loc de muncă, pot beneficia, la cerere, de indemnizație de șomaj.
Gheorghe Ștef:
Pot beneficia de indemnizație de șomaj pentru o perioadă de șase luni, indemnizația de șomaj fiind 50% din valoarea indicatorului social de referință în vigoare, însemnând 330 de lei pe lună.
Anul trecut, în județul Mureș s-au înregistrat aproape 700 de absolvenți, dintre care 140 au beneficiat de indemnizație de șomaj.
Autor: Raluca Creţ