A murit marea actriţă Stela Popescu

Publicat de radiomures, 23 noiembrie 2017, 16:25 / actualizat: 30 noiembrie 2017, 14:36
UPDATE ORA 20:00 Trupul Stelei Popescu va fi depus la Teatrul „Constantin Tănase”
Actorul Alexandru Arşinel, partenerul de scenă al Stelei Popescu, a declarat că trupul artistei va fi depus la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti, iar sâmbătă va fi dus la Cernica, unde va fi înmormântată duminică, alături de soţul ei.
El a mai spus că actriţa a fost găsită fără viaţă în locuinţa ei din Bucureşti de către fiica sa, Doina Maximilian, şi a afirmat că ar fi avut o hemoragie internă
UPDATE ORA 19:00 Cercetări în urma morții actriței Stela Popescu
Trupul neînsufleţit al actriţei Stela Popescu va fi transportat la Institutul Naţional de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei, în cauză fiind efectuate cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Potrivit datelor furnizate de Poliţia Capitalei, prin efectuarea necropsiei vor fi clarificate anumite aspecte de natură medicală. Cercetările în cauză sunt efectuate de compartimentul ‘Morţi suspecte’ din cadrul Serviciului Omoruri, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, arată sursa citată.
Actriţa Stela Popescu, 81 de ani, a fost găsită decedată, azi, la domiciliul său.
***
Informaţia a fost confirmată în urmă cu puţin timp de SMURD. Artista în vârstă de 81 de ani s-a născut pe 21 decembrie 1935 în Republica Moldova.
În cei aproape 60 de ani de carieră a jucat în peste 25 de filme.
Primele informaţii arată că actriţa a fost găsită decedată în locuinţa sa, iar echipajul SMURD sosit la faţa locului a constatat decesul.
Stela Popescu s-a născut în Orhei, Basarabia, într-o familie de învăţători. În 1940, după invadarea Basarabiei de către armata rusă, tatăl ei, considerat ”intelectual“, deci ”duşman de clasă“, a fost deportat în Siberia, iar mama, împreună cu fiica, s-au refugiat la Braşov.
Ascultă ultimul interviu realizat de Radu Croitoru la Radio Romania Cultural:
În 1953, Stela Popescu a susţinut examenul de admitere la facultate şi a fost repartizată la Facultatea de Limba Rusă ”Maxim Gorki“, la care a renunţat după un an şi jumătate, când a intrat în echipa Teatrului Ministerului de Interne.
În 1956 a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, iar în paralel a continuat să susţină spectacole de teatru. La sfârşitul facultăţii, a fost repartizată la Teatrul din Braşov, unde a susţinut şi 400 de spectacole pe an.
Din 1963, a jucat la teatrul de Revistă „Constantin Tănase“ din Bucureşti, apoi s-a angajat la Teatrul de Comedie.
Tot din 1963 a început lunga colaborare cu Radiodifuziunea Română, urmată, mai târziu, de cea cu Televiziunea Română.
Pe 7 februarie 2004, a primit din partea şefului statului Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D – Arta Spectacolului, ”în semn de apreciere a întregii activităţui şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului“.
Pe 10 septembrie 2013, regele Mihai I i-a conferit, prin fiica sa, principesa Margareta, decoraţia ”Nihil Sine Deo“. Pe 1 iunie 2017, a primit diploma de Cetăţean de Onoare al Braşovului.