450 de experți din peste 15 țări la Conferința Internațională a DRESMARA Brașov

Publicat de radiomures, 17 noiembrie 2016, 10:34
Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare, Centru NATO de Educație și Instruire, a organizat a XI-a ediție a Conferinței Internaționale ”Managementul Resurselor de Apărare în secolul XXI” (CoDRM), sub auspiciile Universității Naționale de Apărare, la Brașov.
În cei 11 ani de existență, CoDRM a devenit un eveniment de referință la care peste 450 de experți din peste 15 țări au prezentat proiecte de cercetare și au discutat pe marginea ultimelor provocări în domeniul managementului resurselor de apărare și a resurselor informaționale, contribuind cu idei noi privind cadrul teoretic și practic impus de acest concept integrat al managementului resurselor.
Bucurându-se de un deosebit prestigiu științific și de o largă participare națională și internațională, cea de-a XI-a ediție a conferinţei a oferit cadrul perfect pentru dezbateri științifice relevante privind provocările pe care le aduce mediului de securitate internațional managementul resurselor de apărare, afacerile militare și studiile de securitate, economia apărării, planificarea apărării, cooperarea transatlantică, știința informației și teoriile și practicile în management.
Directorul DRESMARA, conf.univ.dr. Florin Eduard Grosaru, a afirmat că ,,misiunea CoDRM este de a dezvolta și consolida, an de an, prin educație și cercetare, o cultură comună și o comunitate extinsă și puternică de experți în managementul resurselor, care să devină un motor al mediului și al domeniului militar, atât pe plan național, cât și internațional.”
Și de această dată, au participat renumiți profesori din țară și din străinătate, precum prof.univ.dr. Gheorghe Calopăreanu, rectorul Universității Naționale de Apărare ”Carol I”, prof.univ.dr. Teodor Frunzeti președintele Secției Științe Militare – Academia Oamenilor de Știință, reprezentanți ai universităților din Grecia și Turcia, fostul vicepreședinte al Stratfor și analist – Geopolitical Futures, Antonia Colibășanu, precum și Radu Magdin, consultant transnațional în domeniul comunicării strategice și vicepreședinte Strategikon.
Sub motto-ul Using Today’s Ideas to shape Tomorrow’s Future!, evenimentul a adus idei pertinente și noi oportunități de dezvoltare a unor proiecte de cercetare comune, iar în zilele următoare va fi publicat un material care va sintetiza cele mai importante tematici.
Nicoleta Ghişa