45 de puncte temporare pentru sacrificarea mieilor, la nivel național

Publicat de MIRELA ROTAR, 18 aprilie 2019, 07:09
Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a autorizat până în prezent, la nivelul întregii ţări, 45 de puncte temporare pentru sacrificarea mieilor.
Potrivit unui comunicat al instituţiei, aceste puncte vor diminua riscul răspândirii bolilor la animale şi a apariţiei toxiinfecţiilor în rândul populaţiei.
Tot ca o măsură de precauţie pentru perioada pregătirilor de Paşti, inspectorii sanitari avertizează populaţia să nu cumpere vopsea pentru ouă din surse neautorizate, fără etichetă sau instrucţiuni de utilizare, pentru a nu-şi pune sănătatea în pericol. O atenţie deosebită trebuie manifestată şi în cazul ouălor gata vopsite.
Populaţia mai este sfătuită să cumpere doar produse ambalate şi vândute în unităţi autorizate.