37% din laptele din Uniunea Europeană a fost folosit pentru a produce brânză
Publicat de Corina Muntean, 14 martie 2019, 18:20
37% din laptele din Uniunea Europeană a fost folosit pentru a produce brânză – arată datele publicate azi de Oficiul European de Statistică Eurostat.
Este vorba de o cantitate de aproape 157 de milioane de tone, procesată în 2017.
Din totalul cantităţii de lapte disponibil în fermele europene 29% a fost folosită pentru unt, 12 % pentru smântână şi 11% pentru lapte de băut.
În rândul statelor membre, Germania a produs cea mai multă brânză – 2,2 milioane tone, adică 22% din totalul producţiei de brânză a Uniunii.
Urmează Franţa, cu 1,9 milioane tone, adică 19 % şi Italia – 1,3 milioane tone, 12%.
În 2017, România a produs aproape 290 de mii de tone de lapte de băut, din acesta obţinându-se în primul rând iaurt, urmat de brânză, smântână şi unt.