22 de brazi licitaţi de Salvaţi Copiii România
Publicat de APETRI MARGARETA, 6 decembrie 2023, 11:20 / actualizat: 6 decembrie 2023, 13:05
Aceştia au fost pregătiţi de designeri, iar la evenimentul de anul trecut s-au strâns 800.000 de euro.
Fondurile sunt destinate programelor prin care organizaţia ajută copii defavorizaţi din ţară să meargă şi să rămână la şcoală. Gala caritabilă din acest an va avea loc pe 8 decembrie, spune Liliana Bibac-Moșneguțu, coordonator programe educaționale Salvați Copiii România:
Anul acesta vor fi 22 de brazi creaţi de designeri care şi-au pus la dispoziţia organizaţiei Salvaţi Copiii talentul, priceperea şi până la urmă şi banii lor pentru că aceşti designeri fac brăduţi şi îi donează organizaţiei iar ei vor fi licitaţi în seara de 8 decembrie. Toate fondurile strânse vor merge către programul de acces la educaţie pentru copiii vulnerabili.
De-a lungul celor 22 de ediții anterioare au fost colectate fonduri în valoare de peste 8 milioane de euro. 211.127 de copii din medii sociale vulnerabile au primit ajutor pentru integrarea socio-educațională.
Brazii Ediției 2023: 8 decembrie, marea seară a carității:
• Gheorghe Fikl a creat Bradul roșu de aur: o stilizare în volum abstract a unui „brad de hârtie” din copilăria artistului, care, adeseori, își desena și își colora singur bradul de Crăciun. În oricare formă, amintirea a rămas intensă și un prilej de bucurie și încredere în binele care ne susține întotdeauna în seara de Crăciun.
• Constantin Alexandru Marinete, bradul A fost odată: o sculptură începută de Constantin Marinete – tatăl și finalizată de Constantin Al. Marinete – fiul, prin care este stilizată puterea încrederii și a dragostei cu care cei mari îi învestesc pe copii.
• Doina Levintza: un brad unicat, care pune în poveste bucuria sărbătorii.
• Omid Ghannadi & Zoli Tóth – bradul CANDOARE: o lucrare despre puterea cuvintelor, un mic ciob de sticlă prin care să ne uitam un pic în noi, la noi, la cuvintele care ne înconjoară.
• Laura Hîncu – bradul Aur viu: o expresie a speranței că, prin eforturile noastre colective, putem crea un impact pozitiv asupra planetei și asupra vieților celor care au nevoie de sprijin.
• Lemon Interior Design – bradul LEGO LIFE: realizat din piese magice de LEGO, conceptul are la bază inspirația pe care o găsim în copii, potențialul și unicitatea fiecăruia. Asamblarea pieselor reprezintă o metaforă pentru diversitatea și individualitatea copiilor care ne inspiră în fiecare zi.
• Endorphin Lab – Adonis Enache & Atelier Dual – Bradul cu Povești: fiecare ramură poartă în ea nu doar ornamente, ci întregi lumi și aventuri. Bradul cu Povești reprezintă un simbol al generozității și solidarității, iar fiecare rădăcină a sa este ancorată în dorința de a face lumea mai luminoasă pentru fiecare suflet.
• Dhaniel Nora, cu sprijinul SEPHORA – bradul Îngerul: puterea binelui de a avea grijă de noi.
• UNTOLD CREATIVE TEAM – bradul Metamorphosis: bradul vorbește despre renașterea conexiunilor dintre oameni, protejate ca prin magie de aripa unui Phoenix. O întoarcere la noi, la noi începuturi, la echilibru, o aducere aminte că apropierile dintre suflete aprind spiritul Crăciunului.
• Simona & Gabriel Gherasim – Gallantique Boutique – bradul Îngeri păzitori pentru copii: bradul spune povestea îngerilor care îi veghează zi de zi pe copii, cu grijă şi cu iubire infinită. Un înger pentru fiecare copil este, de fapt, scânteia pentru care luptăm.
• Mihai Popescu & Twins Studio – bradul Laolaltă: un brad printat 3D la dimensiuni mari, singurii din România cu acces la această imprimantă de mari dimensiuni, cu materiale reciclate și rășini ecologice.
• Architectural Christmas – Ana Mohonea Daia & Maria Mohonea – Cheia Crăciunului – O cheie este un mijloc de a deschide sau de a inchide un drum. De cele mai multe ori o cheie păzeste ce avem mai valoros. Cheia este un obiect atat de mic prin care putem oferi ceva important pentru fiecare dintre noi. Cheia Crăciunului este nădejdea de mai bine.
• Studium on Space, cu sprijinul Edenholz Residence – bradul Forme cu fond: o instalație despre întrunirea spiritelor dincolo de resurse și instrumente, o lucrare despre prilejuri ale punerii în comun și ale apropierii.
• Arh. Roxana Dan & Lisa & Co. – bradul Stare de spirit: importanța liniștii interioare, a comunității și a comuniunii; importanța fiecărei zile, căci prilejul de a fi împreună există necontenit la fiecare pas.
• Diana Nicolaie & Ela Crăciun – bradul Holy spirit: Multe dintre tradițiile noastre memorabile și de durată de Crăciun includ diferite tipuri de lumini – lumini pe copaci, lumini în și pe casele noastre, lumânări pe mesele noastre. Bradul este realizat dintr-o placă de beton, pentru a crea antiteza între materialul rece folosit și lumina care aduce căldură.
• Iulia Totoianu & Libris – bradul Înfofolitu’: un simbol al grijii, realizat cu gândul la copiii ale căror greutăți sunt mai mari decât orice cazemată sau furtună de zăpadă, decât orice bulgăre primit acolo unde fularul nu ajunge și nu acoperă micile fețe înghețate. Înfofolitu’ este prietenul copiilor nemângâiați și are câte un fular pentru orice micuț care nu cunoaște căldura, confortul și siguranța oferite de părinți.
• Summer Well Creative Lab x Kaustik – Xmas Tree Dreaming of Summer: o creație unică și fantezistă care aduce sărbătorilor de iarnă din magia zilelor fierbinți de vară.
• Smiley & HaHaHa Production – Bradul de ACASĂ: Anul acesta, Smiley și HaHaHa Production propun o instalație care vorbește întocmai despre puterea și frumusețea gestului de a salva și proteja copiii. Transformată într-un cântec ce amintește de cutiile muzicale, piesa „Acasă” ține confort brăduțului natural, protejat de o piramidă transparentă, reprezentând grija de care suntem datori noilor generații.
• Ovidiu Buta și MARA & TOM – bradul Let it Play: Creativitatea nu este doar apanajul geniilor sau artiștilor. Dimpotrivă, este un suport esențial pentru orice proces de învățare și dezvoltare și formează adulții de mai târziu: pentru a reuși în viață trebuie să începi prin a învăța să te joci.
• Nicu Bocancea & Florăria Iris: Sărbătoarea e întotdeauna despre bine.
• Adela Pârvu: Bucuria magiei e mereu unică.
• Salvați Copiii, cu sprijinul Ștefaniei Mircea – bradul Sunete magice de Crăciun: creat din instrumente muzicale și decorațiuni de Crăciun, bradul vine însoțit de tablouri pictate de copii, care se vor oferi licitatorilor.
Autor: Sanda Vițelar