11 spaţii destinate sacrificării mieilor, amenajate până acum în județul Brașov

Publicat de Rotar Mirela, 11 aprilie 2025, 13:01
Acestea sunt supravegheate de medici veterinari, iar transportul cărnii de miel se efectuează numai cu mijloace auto autorizate sanitar veterinar, curatate şi igienizate, informează DSVSA Brașov.
Pe lângă abatoarele autorizate, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, se autorizează, la cerere, în zonele greu accesibile, cu distanţe mari faţă de abatoarele autorizate „Spaţii de sacrificare temporare”.
Funcţionarea spaţiilor de sacrificare a mieilor este permisă numai în perioada 9-19 aprilie, între orele 07:00 – 17:00.
Sursa citată menționează că instituția a demarat o serie de controale specifice, în scopul verificării modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în unităţile în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate produsele alimentare, precum şi pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale.
Totodată, au fost constituite echipe mixte de control în conformitate cu Ordinul Instituţiei Prefectului Judeţul Braşov în scopul prevenirii introducerii şi răspândirii unor boli majore, precum febra aftoasă.
Autor: Alina Andrei