10.000 de porții de iahnie cu cârnați, la masa populară organizată la Alba Iulia

Publicat de radiomures, 1 decembrie 2016, 17:51 / actualizat: 1 decembrie 2016, 20:41
„Zece mii de porții de iahnie de fasole cu cârnat, pregătită de 20 de chefi după o rețetă culeasă din bucătăria veche țărănească, aromatizată cu „Parfum de Alba Iulia”, au fost împărțite în Orașul Marii Uniri de Ziua Națională.
Mulți dintre oamenii prezenți în Cetatea Alba Carolina s-au așezat la rând pentru a intra în posesia unei caserole cu fasole și cârnați, precum și a unui pahar cu vin.
Chiar dacă rândul s-a întins pe câteva zeci de metri, oamenii nu au avut de așteptat prea mult, distribuția caserolelor fiind făcută în cinci puncte.
Printre chefii care au preparat mâncarea s-au aflat bucătari cunoscuți, inclusiv din Republica Moldova.
‘Spectacolul culinar” s-a desfășurat în Latura de Vest a Cetății Alba Carolina.