Pe viitor, vitamina D ar putea fi adăugată în alimente
Publicat de Corina Muntean, 27 aprilie 2022, 10:28
Cercetători britanici sugerează că vitamina D ar putea juca un rol în combaterea COVID, deoarece ajută răspunsul imunitar.
Unul din şase adulţi are un nivel scăzut al vitaminei D în organism, a cărei lipsă poate duce la rahitism şi dureri osoase.
Un studiu oficial va căuta să dea răspuns dacă alimentele şi băuturile pot fi îmbogăţite cu vitamina D pentru a reduce deficienţele în materie de sănătate, potrivit The Guardian. Conform cercetărilor, aproape 20% dintre copiii din Marea Britanie au niveluri de vitamina D mai mici decât recomandările guvernamentale.
De asemenea, persoanele în vârstă, persoanele imobilizate la domiciliu şi persoanele din comunităţile de culoare şi din Asia de Sud sunt mai susceptibile de a avea niveluri mai scăzute ale acestei vitamine.
Noua cerere de dovezi este lansată de Oficiul pentru Îmbunătăţirea Sănătăţii şi Disparităţii (OHID) din Marea Britanie şi vine înaintea unor propuneri mai ample pentru eliminarea disparităţilor în materie de sănătate, care vor fi publicate în cursul acestui an.
Specialiștii OHID afirmă că toţi adulţii şi copiii ar trebui să ia în considerare administrarea unui supliment zilnic de 10 micrograme de vitamina D în lunile mai întunecate dintre octombrie şi martie. Alte grupuri de risc sunt sfătuite să ia în considerare administrarea unui supliment pe tot parcursul anului.
Autor: Virgil Natea
Editor: Corina Muntean
Ascultati rubrica Minutul de viitor, în fiecare zi de luni, la ora 9:20, în emisiunea ”Bună dimineața, Transilvania!”, pe frecvențele 102,9 FM / 98,9 FM /94,9 FM-Borsec și online pe www.radiomures.ro.