Economie de 100.000 de euro la Spitalul de Urgenţă din Tîrgu-Mureş prin implementarea unui sistem nou, european, de porţionare a hranei
Sistemul a fost inaugurat azi de conducerea spitalului, iar beneficiari sunt cei aproximativ 1.200 de pacienţi internaţi zilnic.
Este cea mai mare investiţie făcută în acest domeniu la nivel naţional, iar banii provin exclusiv din sponsorizări, spune managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Tîrgu-Mureş, Ovidiu Butuc.
Costurile cu spălarea vaselor sunt mai mici cu până la 60% prin reducerea consumului de apă şi detergenţi.
Şi timpul de lucru a fost redus la jumătate, iar spitalul a avut de câştigat şi în ceea ce priveşte personalul, mai spune managerul Spitalului, Ovidiu Butuc.
Un alt beneficiu pentru pacienţi este că mâncarea se menţine caldă chiar şi la două ore după porţionare.
Cei doi sponsori care au asigurat investiţia în noul sistem de porţionare-livrare a hranei de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Tîrgu-Mureş sunt Combinatul Azomureş şi Societatea Linde Gaz.
Cristina Bulbescu
Sursa: RTM