Trebuie identificată o nouă zonă unitară de termie în Tg.Mureş
Publicat de radiomures, 26 septembrie 2012, 00:00
Aşa susţine consilierul local UDMR, Peti Andras.
Potrivit acestuia, după ultimele analize realizate de Primărie şi SC Locativ, în sistemul centralizat au rămas mai puţin de 3 mii de consumatori.
SC Locativ a primit, ieri, avizul provizoriu de funcţionare din partea ANRSC, care impune un preţ de producţie al gigacaloriei de 391 de lei, dar estimările autorităţilor locale arată un preţ mai mare, de 400-500 de lei/gcal . Această majorare ar trebui suportată de la bugetul local, a subliniat consilierul local Peti Andras.
Consilierul local Peti Andras a mai spus că ar trebui protejată şi societatea Locativ SA, astfel încât aceasta să nu aibă soarta Energomur şi E-Star.
Directorul SC Locativ, Ovidiu Moldovan, a declarat că orice decizie de mâine a consilierilor locali trebuie să aibă şi acoperire financiară pentru ca societatea pe care o conduce să nu ajungă în incapacitate de plată.
Pe de altă parte, spune consilierul local Peti Andras, pentru evitarea problemelor trebuie găsite soluţii şi în ce priveşte rău-platnicii.
Dacă aceştia nu-şi achită datoriile, ar trebui debranşaţi în cel mult 6 luni.
Acolo unde există centrale care deservesc foarte puţin consumatori, este de preferat ca Primăria să acorde un ajutor de urgenţă pentru microcentrale de apartament sau alte sisteme de încălzire , a mai declarat consilierul local UDMR.
În momentul de faţă există 2 centrale termice care deservesc 66 de consumatori, în Unirii şi centrala 3 din cartierul Dâmbu Pietros, iar centrala termică 5 din cartierul Tudor Vladimirescu deserveşte un singur consumator, care va trebui debranşat pentru că nu va putea susţine preţul consumului pe timp de iarnă.
Adela Moldovan