Procesul pentru terenul din jurul Spitalului de Urgență din Târgu Mureș se va stinge amiabil
Publicat de MIRELA ROTAR, 4 noiembrie 2020, 14:36 / actualizat: 4 noiembrie 2020, 23:17
Terenul din zona Spitalului Clinic Județean de Urgență a fost atribuit în 2002 domeniului public al județului prin Hotărâre de Guvern, act pe care Primăria Târgu Mureș a reușit să îl anuleze printr-un proces finalizat acum 3 ani, dar fără ca decizia să lămurească situația terenului.
Procesul este pe rol și astăzi, pentru ca instanța să decidă cine are drepturi depline asupra terenului, însă Primăria Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș au decis să stingă litigiul, iar pe teren să se construiască Centrul de arși și o parcare.
Primarul Municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán:
Eu deja am rugat colegii de la Administrația Domeniului Public să pornim procedura de renunțare la proces, pe baza expertizelor vom putea decide, Consiliul Local, respectiv Consiliul Județean, care este varianta legală, și să fie aprobat de ambele consilii. De acolo este liber să fie dezvoltat terenul, deci este doar o chestie administrativă.
Președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, a declarat că în cel mai scurt timp terenul va putea fi predat pentru demararea construcției Centrului de arși:
De peste 10 ani sunt niște procese interminabile. Proiectul spitalului de arși a trecut deja prin comisia tehnică interministerială, ceea ce înseamnă că, dacă au fost aprobați indicatorii tehnico-economici, într-un timp foarte scurt poate fi pornită licitația pentru proiectarea și construcția acestui spital. Vom decide să rezolvăm acest litigiu într-un timp foarte scurt, să putem preda terenul necesar construcției și, totodată, în paralel, să putem rezolva problema parcării.
Centrul de Arși va fi finanțat din fonduri europene și guvernamentale și va avea o valoare de aproape 300 de milioane de lei.
Unitatea sanitară va avea 15 paturi pentru tratarea pacienților arși, un bloc operator cu 25 de săli de operație, secția clinică ATI cu 44 de paturi, spații conexe și heliport.
Raluca Creț