A crescut numărul de intervenții pentru victimele violenței domestice în Mureș
Publicat de MIRELA ROTAR, 15 mai 2020, 15:53 / actualizat: 16 mai 2020, 9:49
Pe perioada stării de urgență, la Centrul de Prevenire şi Combatere a Violenţei în Familie Tg. Mureș contactul a fost doar de tip telefonic. A funcționat permanent consilierea juridică și psihologică, dar și cea de asistența socială.
Psihologul Teodora Babă a explicat că în ultimele două luni personalul Centrului a stat în izolare alături de victimele violenței domestice găzduite de adăpostul din Târgu Mureș. În acest moment aici sunt 12 mame, împreună cu micuții lor:
S-a putut constata o ușoară creștere a numărului de cazuri noi, media fiind de 25 de solicitări pe săptămână. Altfel, media este funcție de perioadele de sărbători ale anului, când numărul de cazuri crește. Pe lângă aceste apeluri telefonice s-a continuat activitatea în cadrul Adăpostului. În momentul de față avem 12 mame împreună cu copilașii lor, cu vârste de la 4 luni la 14 ani. A fost și o admitere nouă, pentru o persoană care a necesitat îngrijire de urgență și izolare de agresor. Beneficiarele nu au ieșit deloc în această perioadă, iar personalul Centrului a asigurat permanența și a fost în izolare alături de victimele violenței domestice.
Adăpostul funcționează din 2005 și este cel mai vechi din țară. În tot acest timp a găzduit peste 6000 de persoane.
Psihologul Teodora Babă precizează că unele victime au revenit de mai multe ori, după ce s-au împăcat cu agresorii.
Finanțarea Adăpostului din cadrul Centrului de Prevenire şi Combatere a Violenţei în Familie Tg. Mureș nu a avut de suferit în această perioadă, iar sediul său din Tg. Mureș are asigurată protecția beneficiarilor.
Valeriu Russu