‘Taste of the Garden’-Tortul Anului 2018 la GastroPan
Publicat de MIRELA ROTAR, 19 aprilie 2018, 19:59 / actualizat: 20 aprilie 2018, 8:53
Tortul ‘Taste of the Garden’, realizat din legume din sera cofetarilor, de către o echipă formată din Elena Doiniţa Şelaru şi chef Bogdan Cozma, prăjitură având în componenţă morcovi, roşii şi brânză de vacă, toate învelite cu ciocolată, a fost declarat, azi, Tortul Anului 2018 la Expoziţia Internaţională GastroPan – ediţia a X-a, care se desfăşoară la Tîrgu Mureş.
Chef Bogdan Cozma a declarat, pentru AGERPRES, că Tortul Anului 2018 este nou concept pe piaţă, fiind foarte ‘îndrăzneţ’ în sensul că are blat din biscuit cu alune de pădure, măsline deshidratate şi tărâţe, cremă de ciocolată amăruie, cremă din brânză de vaci făcută în casă, cu inserţie de peltea de morcov, un blat pufos cu seminţe de mac însiropat cu infuzie de măr şi cimbrişor, mousse de roşie şi miere de albine cu ciocolată albă, glasaj de ciocolată cu miere de albine şi este ornat cu roşie confiată pe disc de brânză de vaci şi crumble din măsline.
Elena Doiniţa Şelaru, cea care a primit premiul, a arătat că legumele provin dintr-o seră proprie şi că dacă acest tort a meritat titlul de Tortul Anului ‘înseamnă că e cel mai bun’.
Gastropan continuă la Tg.Mureș până duminică.