Consumul excesiv de ceai poate duce la apariția cancerului de prostată
Publicat de radiomures, 29 octombrie 2016, 11:00
Consumul excesiv de ceai poate duce la apariția cancerului de prostată, susțin cercetătorii britanici. Cancerul de prostată poate apărea atunci când se depășește cantitatea normală recomandată de ceai, iar excesul de ceai afectează sănătatea bărbaților. Cercetătorii de la Universitatea Glasgow din Marea Britanie sunt cei care au descoperit că un consum excesiv de ceai poate contribui la apariția cancerului de prostată. Cercetătorii au ajuns la aceste concluzii în urma unui studiu și a unei analize a datelor medicale ale celor 6.000 de bărbați, cu vârsta cuprinsă între 21-75 ani. Majoritatea acestor participanți la experiment, care au exagerat foarte mult la capitolul consum de ceai, sufereau de prostatită, iar în unele cazuri a apărut cancerul de prostată. Experții au stabilit că riscul de apariție a acestei boli crește cu 50% în cazul persoanelor care consumă peste şapte cești de ceai zilnic. De exemplu, ceaiul verde dacă este consumat moderat, fără a se face excese, poate avea efecte miraculoase, stimulând funcționarea normală a creierului. Ceaiul verde salvează de la oboseală și stres, iar secretul constă în cofeina conținută în ceai. Prin conţinutul de L-teanină, ceaiul verde ajută la îmbunătăţirea tonusului psihic, creând o stare generală de bine. L-teanina stimulează activitatea undelor alfa din creier, asociate cu introspecţia, cu o capacitate mai bună de concentrare şi cu o stare de spirit extraordinară. Spre deosebire de cafeină, L-teanina nu are efecte adverse. L-teanina este fabricată în sistemul de rădăcină al plantei de ceai cu scopul de a susţine producţia de flavonoizi în frunzele acesteia.