Stafilococul auriu descoperit de autorități la nunta de la Brașov
Publicat de radiomures, 15 octombrie 2015, 10:20
Primele analize de laborator arată că în mâncarea servită la nunta de sâmbătă există bacteria care provoacă instantaneu gastroenterite.
Primele analize de laborator efectuate de DSVSA Brașov indică foarte clar prezența în mâncare a stafilococului auriu, spune șeful laboratorului DSVSA Brașov.
Specialiști DSVSA spun că bacteria a apărut de la un anume produs sau, posibil, de la persoanele care s-au preocupat de prelucrarea alimentelor. Probele de peşte prelevate au fost trimise la analize la București pentru a se vedea dacă există şi alte bacterii, precum enterobacteria C, salmonella sau listeria.
OPC arată într-un comunicat de presă că instituția încă nu a finalizat cercetarea iar măsurile care se vor lua depind de rezultatul analizelor de laborator.
În replică, reprezentanții restaurantului se disculpă și susțin că „problemelor apărute provin 100% din mediul extern al bucătăriei”.
Evenimentul nedorit s-a petrecut sâmbătă seară, la două din cele trei evenimente desfășurate în restaurant. Mai multor persoane li s-a făcut rău iar au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase, cu stări severe de toxiinfecţie alimentară.
Vali Blajovan
Foto: www.president-deva.ro