Trofeu special, aniversar, la un deceniu de GastroPan la Tg. Mureș
Publicat de Corina Muntean, 9 aprilie 2018, 17:56
Pentru a-l câștiga, concurenții vor trebui să creeze, din ciocolată, zahăr, legume sau fructe, piese artistice care să ilustreze expoziția jubiliară, ”GastroPan 10 ani”.
Apoi, cei mai buni brutari, cofetari și bucătari vor putea obține trofeele ”Produsele Anului 2018”, la pâine, tort, patiserie, platouri culinare, piese artistice din zahar, ciocolată, fructe și legume.
Vizitatorii vor putea admira și degusta produsele expuse, ultimele tehnologii alimentare, precum și poveștile din spatele succesului concurenților, a explicat reprezentantul organizatorilor, Daniel Maior:
Produsele premiate, practic dictează tendințele în panificație, cofetărie, restaurant, pentru anul 2018. Este singurul eveniment specializat pe acest domeniu din țară și încercăm să transformăm momentul într-unul de sărbătoare. Totodată i-am invitat pe câștigătorii concursurilor anterioare GastroPan, să își expună produsele. Avem și un trofeu special, ”GastroPan 10 ani”, prin care fiecare concurent este invitat să transpună în piese artistice, de ciocolată, zahăr sau fructe-legume, cum vede expoziția GastroPan.”
Daniel Maior a mai arătat că evenimentul îi vizează și pe cei ce doresc să inițieze afaceri în domeniile cofetărie, panificație, hoteluri, restaurante și cafenele.
El a precizat că prioritare sunt zone cu viitor în România, respectiv steet-food sau alimentația stradală, ca și trendul privind promovarea alimentelor naturale, fără aditivi.
GastroPan este cea mai mare expoziție națională a tehnologiilor de coacere și de gătit care va avea loc în perioada 19-22 aprilie, la Imperial Inn din Tg. Mureș, cu participarea a peste 150 de expozanți din 24 de țări.
RTM este partener media al evenimentului.
Valeriu Russu