Prima ediţie a Festivalului Sarmalelor la Sf.Gheorghe
Publicat de radiomures, 5 noiembrie 2012, 00:00
Aproape 20 de echipe de bucătari profesionişti şi amatori sunt aşteptate să participe la prima ediţie a „Festivalului sarmalelor, caltaboşilor şi sângeretelor secuieşti” ce va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni la Sfântu Gheorghe.
Preşedintele Asociaţiei Unităţilor Hoteliere şi Restaurantelor din Sfântu Gheorghe (SVESZ), Kovacs Istvan a declarat că a decis să organizeze acest eveniment gastronomic împreună cu Camera de Comerţ Covasna după ce a aflat că Festivalul sarmalelor de la Praid (judeţul Harghita), care avea o tradiţie de 18 ani, nu se va mai ţine.
Acesta a menţionat că fiecare echipă participantă va trebui să plătească o taxă de 300 de lei în care intră materia primă pentru prepararea bucatelor, iar înscrierile se mai pot face până sâmbătă dimineaţă la ora 9, cu o oră înainte de începerea festivalului.
Juriul va premia reţeta, gustul bucatelor, decoraţiunile, modul de servire, costumaţia şi popularitatea participanţilor. Premiul cel mare va fi un week-end în localitatea turistică Morahalom din Ungaria pentru o echipă formată din 4-5 persoane.
Anul acesta în judeţul Covasna s-au organizat mai multe festivaluri gastronomice, printre care Parada Cârnaţilor, Festivalul florilor comestibile, Festivalul cartofului, Festivalul racilor şi Festivalul vânătorilor care au avut drept scop atragerea turiştilor şi promovarea tradiţiilor locale.
Mara Deleanu