A şaptea zi de proteste la Târgu-Mureş s-a încheiat .
Publicat de radiomures, 19 ianuarie 2012, 00:00
Şi astăzi s-au adunat sute de oameni în centrul municipiului, la ceasul floral, pornind apoi într-un marş în jurul parcului din centru, cu opriri la Troiţa Revoluţionarilor, unde s-a strigat din nou „Păcat de sângele vărsat”, cu referire la Revoluţia din 1989, apoi la Primărie şi la sediul PDL unde s-au scandat lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu, a Guvernului Boc, dar şi împotriva primarului Dorin Florea.
Protestatarii au avut opriri şi la sediul PDL, dar şi la cel al UNPR, cei care susţin alături de UDMR actuala guvernare.
De mai multe ori s-a strigat „Demisia!”, „Hoţii!”, iar pentru cei de la UNPR s-a scandat şi „Traseiştii!”.
Au apărut mai multe mesaje împotriva UDMR, dar şi de solidaritate între români şi maghiari:
Şi pe pancarte erau înscrisuri anti-UDMR, dar şi altele precum „Dictatorii pică iarna”.
La protestul de azi de la Tg.Mureş s-au alăturat şi şoferi nemulţumiţi de noua taxă auto. Aproximativ 30 de maşini au venit din cartierul Tudor Vladimirescu în centrul municipiului, însoţind cu claxoane mulţimea şi cu lozinci precum „Claxonăm taxa auto!” sau „Jos taxa auto!”.
Oamenii au declarat că sunt determinaţi să revină în fiecare zi, până la demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc, cerând „alegeri anticipate, nu comasate”.
Unii au venit pentru prima dată, alţii participă din prima zi:
Protestatarii au pornit în marş şi prin cartierele oraşului, 22 Decembrie 1989 şi Aleea Carpaţi, întorcându-se apoi în centru, la ceasul floral.
În Târgu-Mureş mulţimea a fost însoţită în permanenţă de jandarmi şi alte forţe de ordine, dar aceştia nu au fost nevoiţi să intervină.
Protestul s-a încheiat în urmă cu o jumătate de oră, dar oamenii şi-au dat din nou întâlnire mâine, la ora 18,00, la ceasul floral din centrul municipiului.
Protestele au început joia trecută, pentru susţinerea dr. Raed Arafat şi a SMURD, dar nu s-au oprit nici după repunerea în funcţie a iniţiatorului acestui sistem de urgenţă.
Adela Moldovan